Justice League: Snyder Cut Nedir? DCEU'yu Nasıl Etkiler?

Büyük değişiklikler mi? Gönül alma mı?

Dünya tarihinde çok az film, 2017 yılında vizyona giren Justice League'in yaşadığı kadar garip ve üzücü olayı yaşamıştır. 2014 yılında duyurulan film Zack Snyder tarafından yönetilecek ve planlanan iki JL filminden ilki olacaktı. 2019 yılında ikinci Justice League filminin vizyona girmesi düşünülüyordu. Ancak filmmin çekimleri sırasında Zack Snyder'ın kızının vefat etmesi üzerine filmin çekimlerini daha önce Avengers'ı da yöneten Joss Whedon devraldı. Sonrasında çok sayıda yeni sahne çekildi ve filmin bütçesi 300 milyon doları aştı. Bugün bile Justice League yapımı en pahalı filmler arasında yer alıyor.

İşte her şey Snyder'ın gidip yerine Whedon'un gelmesiyle başladı diyebiliriz. DC hayranları tarafından filmi "yumuşattığı" iddia edilen Whedon'un final versiyonu her alanda büyük bir başarısızlık yaşadı. Ancak çok sayıda hayran filmin Snyder versiyonun çok daha iyi ve DC'ye yakışan karanlık bir film olduğunu düşündü. 2017 yılından bu yana bir yerlerde filmin Snyder versiyonunun olduğunu ve Warner Bros'un bunu yayınlaması gerektiği söyleniyor. Hatta filmin oyuncuları bile çoğu kez bu kampanyada aktif rol oynadılar. Aslında ortada tam anlamıyla bir Snyder Cut yok! Zack Snyder'ın çektiği sahnelerin bir kısmının filmden çıkarıldığı doğru ama film hiçbir zaman Snyder tarafından tamamlanmadı. 

Geçtiğimiz günlerde HBO'dan gelen haber büyük umutlarla beklenen Snyder Cut'ın 2021 yılı içerisinde HBO Max'ta yayınlanacağını söyledi. Büyük bir beğeni ve ilgi toplayan bu haberin ardından filmin hangi şekilde yayınlanacağı ise henüz belli değil. 6 bölümlük bir dizi halinde yayınlanması da opsiyonlardan birisi. Snyder'ın yaptığı çekimlerde tam anlamıyla bir son yer almadığı için karantina sonrasında ekibin bir araya gelip yeniden bazı sahneleri çekeceği de konuşuluyor, bu yüzden olacak ki 2021'e kadar olan süreçte filmin en az 20-30 milyon dolar civarında bir ek bütçeye ihtiyacı olacağı belirtiliyor. 

2017 yılında filmin vizyona girmessinin ardından DCEU da yeni filmler çekmeye devam etti. Evrenin Batman'i Ben Affleck kesin olarak rolü bıraktı, Superman'i canlandıran Henry Cavill ise rolüyle ilgili hiçbir şey demedi zaten 2017'den bu yana DCEU filmlerinde Batman veya Superman yer almıyor. DC/WB ortaklığı yeni Batman'ini buldu ve role Robert Pattinson getirildi, Matt Reeves'in The Batman'i için çalışmalar sürüyor. Yeni Superman için durum biraz daha muallakta. Hatta Flash filmiyle birlikte The Batman ile DCEU'nun bağlanması da gündemde. Hal böyle olunca Snyder Cut'ın sadece hayranların gazını almaktan öteye gidemeyeceğini düşünmek normal.

Ancak bir başka ihtimal daha var. Şu anki mevcut DC Sinematik Evreni, Justice League'de yaşananları geçerli kabbul ediyor, yani Snyder Cut'ın evrene getireceği olası yenilikler büyük soru işaretlerini de beraberinde getirecek. Örneğin Snyder Cut'ın içerisinde yer alması büyük ihtimal olan Darkseid'ın evrendeki varlığı diğer filmleri ve evreni nasıl etkileyeceğini bilemiyoruz. Yine Batman hikayesinin farklı bir yola girmesi The Batman'i olmasa da mevcut DCEU'daki Batman portresini epey değiştirebilir. Wonder Woman için durum biraz daha farklı çünkü hem ilk filmi hem de gelecek olan ikinci film geçmişte geçiyor. Aquaman ise devam filminde Snyder Cut'ın olası etkilerine karşı bir tutum sergileyecek mi? Tüm bu soruların cevabını zaman gösterecek.

Şimdi ufukta cidden bir Snyder Cut var ve büyük bekleyiş son buluyor. Ancak DCEU'nun hayatına devam ettiğini düşününce bu versiyonun evreni herhangi bir şekilde etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten 2017 yılında vizyona giren versiyonla bile tüm evren bambaşka bir yola girmişken WB'nin aynı kumarı ikinci kere oynayacağını düşünmek çok fazla hayalcilik olur. Potansiyel Flashpoint filmiyle beyaz bir sayfa açmaya hazırlanan DC/WB ortaklığının Snyder Cut girişiminin en temel sebebi bana göre yeni yayın servisi HBO Max'e kullanıcı çekmek ve hayranların gönlünü almak. Yine de gerçekten kaliteli bir Justice League filmi izleme ihtimalimizin olması her şeye rağmen heyecan verici gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum